Kokos, rum cake met kiwi

Het is een zomerse dag als ik deze taart bedenk, zo’n dag waarop je eigenlijk met een cocktail aan het strand wil liggen. En wat is dan beter dan rum, kokos en wat tropisch fruit? Omdat ik met lokale producten kook, heb ik amper tropisch fruit in huis. Toevallig zaten deze mooie gouden kiwi’s in een toogoodtogo.  

De dag erna regent het de hele dag, welkom in Nederland. Het taartje proeft nu eigenlijk nog beter, zomers troostvoer op een regenachtige dag. 

 

Aantal

3  taartjes of 1 grote

Klaar In:

30 min + ongeveer 25 uur wachttijd.

 

Geschikt voor:

Gebak

Ingredienten

1 Cake

  • 175 gr. kristalsuiker
  • 200 gr. boter
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 3 kleine eieren
  • 1 eetlepel rum
  • 15 gram kokos 

Decoratie 

  • Kokos chips 
  • dulce de leche 
  • 1 blik gecondenseerde melk 
  • 3 gouden kiwi’s 

 

Extra

3 x  Bakvorm 12 cm

1x  hoge bakvorm 18 cm

 

 

Dulche de leche 

Begin met de dulce de leche, makkelijk om te maken, maar je hebt wel wat geduld nodig. Zet het blikje in een pan waarbij die net onder water komt te staan. Breng aan de kook en laat het ruim 2 uur zachtjes koken, zorg er alleen voor de er genoeg water in blijft staan. Anders kan het zijn dat het blikje ontploft. Laat het even afkoelen en je dulche de leche is klaar voor gebruik!

  Cake                                                                    Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smeer je bakvorm goed in met boter.

Doe de suiker met de boter en het snufje zout in een kom, klop het in 10 min. met een mixer tot het luchtig is. Klop nu 1 voor 1 de eieren erdoor, wacht echt pas tot het eerste ei is opgenomen, schraap tussendoor ook de zijkanten van de kom.

Doe nu de rum erdoor en zeef meel boven je beslag, het lijkt veel werk maar dit zorgt voor een extra luchtige cake. Spatel het meel en de kokos door het beslag, doe het beslag nu in de bakvormen. Zorg dat het gelijkmatig is verspreid, dit is het beste te doen met de achterkant van een lepel.

Bak de cake in ongeveer 25 min, controleer de cake na 20 min met een saté prikker in het midden. Komt die er droog uit dan is de cake klaar.

Stort de cake op een schaal of rooster en laat volledig afkoelen.

Met deze taart waan je, je bijna in een tropisch oord. Ik heb gouden kiwi gebruikt zonder te schillen. De schil van deze kiwi’s is niet zo harig als bij de groene kiwit’s en beide kun je gewoon opeten. Groene kiwi’s gooi ik vaak in zijn geheel in de blender voor een smoothie, proef je niks van en extra vezels. 

KIwi, goud,zomer, kokos, Den Haag