Dille komkommer granita

Fris en kruidig door de dille, zorgt ervoor dat deze granita  op zichzelf al heerlijk is, maar ook met een zomers taartje. En wat denk je over een gazpacho of gerookte zalm? De mogelijkheden zijn eindeloos met deze granita. 

 

Aantal

1 ijsbak met granita

Klaar In:

20 min + ongeveer 3/4 uur wachttijd.

 

Geschikt voor:

ijs, toevoeging aan gebak of toetjes. Voorgerechten. 

Ingredienten

 

  • 2 grote komkommers een met schil en een zonder schil 
  • 2 eetlepels suiker
  • 7 gr. dille
  • 1 halve citroen
  • snuf zout
  • 60 gr. water

 

Extra

  • 1 blender
  • 1 grote bak met deksel
  • ijsmachine (optioneel)

 

 

Zorg ervoor dat eerst alles klaar staat, zet de ingrediënten neer, pak de blender en zoek alvast een grote bak voor in de vriezer. De bak is pas later nodig als je een ijsmachine gebruikt. 

Begin met de komkommers, zorg ervoor dat er een  zijn schil nog heeft, dit geeft een mooie kleur aan de granita. Snij ze in de lengte door, zodat je de zaadlijsten er makkelijk uit kan halen met een lepel. Snij ze daarna in stukken en doe ze in de blender met de suiker, zout, dille, water en het sap van de citroen.

Blend dit net zolang totdat het een mooi vloeibaar geheel is. Proef goed! Merk je dat je de dille niet proeft, voeg dan nog een beetje toe, niet zuur genoeg? Voeg dan nog wat extra citroensap toe.  

Is het op smaak, doe het dan in de bak en plaatst het in de vriezer. Roer het nu om de 30 min door met een vork. Afhankelijk van je vriezer heb je ongeveer 3 tot 4 uur nodig voordat het bevroren is. Heb je een ijsmachine? Volg dan de instructies op van je ijsmachine en wanneer het ijs klaar is, doe je het in de bak.  

Gebruik je de granita voor een voorgerecht? Speel dan wat meer met hartige smaken voeg wat peper toe aan de granita, voeg wat appelazijn toe ipv citroensap of wissel de dille om voor bijvoorbeeld dragon of basilicum.

KIwi, goud,zomer, kokos, Den Haag