Pindakaas koekjes 

Deze koekjes zijn verslavend lekker en met 6 ingrediënten heb je ze zo gemaakt. Wees creatief met verschillende soort pindakaas, ik heb deze gemaakt van kruidnoten pindakaas uit een toogoodtogo pakket. 

Aantal

Ongeveer 12 koekjes 

Klaar In:

20 min

Geschikt voor:

Gebak, snack. 

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 250 gram pindakaas 
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker 
  • 1 tl vanille-extract 
  • 1 tl baking soda
  • 60 ml havermout melk 
  • Optioneel: snuf zout 

Extra:

  • Keukenmachine 

 Zet de oven alvast aan op 190 graden.

Klop in een mengkom met een mixer de suiker met de pindakaas ongeveer 1 min. Voeg daarna het vanille-extract toe en klop nog even door totdat het gemengd is ook ongeveer 1 min. 

Meng in een andere kom de volgende ingrediënten, havermout, baking soda en zout, 

Voeg de droge ingrediënten toe aan de mixer, let op dat je dat op lage snelheid doet. Anders zit heel je keuken onder de havermout. Doe de havermout melk erbij  en mix tot het mooi een geheel is. 

Rol van het deeg kleine balletjes, ongeveer maatje tapas gehaktbal. Duw ze plat op een bakplaat met bakpapier. 

Zet de koekjes in de oven en zet de oven terug naar 180 graden. Bak de koekjes 8-10 min in de oven totdat ze goudbruin kleuren. 

 Laat de koekjes 5 min afkoelen, als je zolang kan wachten. Deze koekjes horen chewy te zijn en niet krokant. Ze blijven zeker een week goed in een lucht dicht bakje. 

Koekjes moeten heet en kort gebakken worden, de oven temperatuur neemt altijd af als je de deur opent. Hierdoor zet ik mijn oven temperatuur alijd net iets hoger en ik zet m terug zodra mijn koekjes of cake veilig in de oven staan.