Red velvet brownies  

Een volle aardse chocolade smaak en een binnenkant van fudge dat zijn voor mij de lekkerste brownies. Probeer deze ‘gezonde’ boter loze brownies eens uit!

Aantal

24

Klaar In:

45 min

Geschikt voor:

Gebak/ snack 

Ingredienten

  • 150 g pure chocolade (70% cacao)
  • 400 g gekookte bieten
  • 1 tl vanille-extract
  • 3  eieren
  • 1 snufje zout
  • 250 g suiker
  • 35 g bloem
  • 50 g amandelmeel, mocht je die niet hebben neem dan 50 g bloem.
  • 70 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda

Extra nodig:

bakvorm van 21 x 21 cm

staafmixer/rasp

 Allereerst verwarm je de oven voor op 160 °C.

Bedek de bakvorm met bakpapier en vet de vorm lichtjes in.

 Smelt de chocolade au bain-marie, in een vuurvaste kom boven een pan met licht kokend water.  Bij deze stap kun je ervoor kiezen om de bieten te pureren (Hele zachte, gladde brownies) of ze raspen (geeft ze meer structuur). Voeg het vanille-extract en de gesmolten chocolade hier aan toe en meng door elkaar.

 Klop de eieren met het zout, voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop het tot het verdubbelt, is in volume en lichtgeel van kleur is. Neem hier de tijd voor, het duurt even voordat de eieren al het suiker hebben opgenomen en echt mooi luchtig zijn.

Voeg de bietenpuree en gesmolten chocolade toe en spatel voorzichtig door. Meng de bloem met gemalen amandelen, cacaopoeder en bakpoeder en meng dat met de natte ingrediënten.

Giet het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 35 minuten. Laat ongeveer 30 minuten in de vorm afkoelen. Haal de brownie uit de vorm, zeef er een beetje cacaopoeder over en snijd in vierkante brownies.

Tip: bewaar de papiertjes waar de boter inkomt en vet hier mee vormen in.

Stap voor Stap Instructies 

Stap 1

Allereerst verwarm je de oven voor op 160 °C.

Stap 2

Bedek de bakvorm met bakpapier en vet de vorm lichtjes in.

Stap 3

 Smelt de chocolade au bain-marie, in een vuurvaste kom boven een pan met licht kokend water.  Bij deze stap kun je ervoor kiezen om de bieten te pureren (Hele zachte, gladde brownies) of ze raspen (geeft ze meer structuur). Voeg het vanille-extract en de gesmolten chocolade hier aan toe en meng door elkaar.

Stap 4

 Klop de eieren met het zout, voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop het tot het verdubbelt, is in volume en lichtgeel van kleur is. Neem hier de tijd voor, het duurt even voordat de eieren al het suiker hebben opgenomen en echt heel mooi luchtig zijn.

Stap 5

Voeg de bietenpuree en gesmolten chocolade toe en spatel voorzichtig door. Meng de bloem met gemalen amandelen, cacaopoeder en bakpoeder en meng dat met de natte ingrediënten.

Stap 6

Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 35 minuten. Laat circa 30 minuten in de vorm afkoelen. Haal de brownie uit de vorm, zeef er een beetje cacaopoeder over en snijd in vierkante brownies.