Pumpkin Spice waffels 

Pompoen puree met herfst kruiden is niet meer weg te denken, door onze drankjes, gebak of havermout. Deze trend die uit Amerika is overgewaaid onder andere door een bekend koffiezaakje. 

Aantal

8

Klaar In:

30 min

Geschikt voor:

Breakfast/ Lunch

Ingrediënten

  • 1 1/4 cup bloem 
  • 2/4 cup volkoren bloem 
  • 2 theelepels  Basterd/riet suiker
  • 1 1/2  theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda  
  • 2 theelepel speculaas kruiden
  • 1 cup pompoen puree
  • 2 eieren
  • 1 1/4 cup volle melk 
  • 1/4 cup gesmolten boter 
  • 1/2 theelepel vanille extract

Zet je wafelijzer alvast aan.

Meng eerst alle droge ingrediënten, vergeet niet het bloem, bakpoeder en baking soda eerst te zeven.

Klop de eieren in een andere bak en voeg alle vloeibare ingrediënten toe. Meng vervolgens de droge met de vloeibare ingrediënten, zorg ervoor dat het beslag een geheel is.

Spray je wafelijzer in met olie of bakspray en schep voldoende beslag erin. Nu afwachten maar, draai de wafels nog een keer om als je denkt dat een kant sneller gaart dan de andere.

Voor dit recept kun je natuurlijk speculaas kruiden gebruiken of pumkin spice kruiden. Je kunt natuurlijk ook je eigen combinatie van kruiden samenstellen, kaneel, nootmuskaat, gember en piment is bv. een goede combi.

Stap voor Stap Instructies 

Stap 1

Zet je wafelijzer aan

Stap 2

Meng alle droge ingrediënten in een bak. Zeef de bloem, bakpoeder en baking soda voeg daarna de suiker en kruiden toe. 

Stap 3

Klop de eieren in een kom, voeg daaraan de toe de overige vloeibare ingrediënten zoals de melk, boter, pompoen puree en vanille extract. 

Stap 4

Doe de droge bij de vloeibare ingrediënten, zorg er goed voor dat het beslag een geheel is. 

Stap 5

Spray het wafelijzer in met bakspray of vet ze in met een beetje olie. Verdeel beslag over de vorm, nu nog geduldig wachten totdat de wafels klaar zijn! 

Wafels, herst, kruiden, Den Haag