Mango taartje met Szechuan peper. 

1-persoons taartjes, al kunnen ze ook prima door het midden voor 2 of zelfs voor 4 personen. Een van mijn lievelings  taartvormen, ik heb er ook niet voor niets 3, ideaal voor recepten uit te testen en voor als je zin hebt in taart maar niet de hele week nog taart wil eten. 

Maar je bent hier voor de taart en niet mijn liefde voor bakvormen, deze mango taartjes zijn fris met een klein beetje pit van de peper door het beslag. Dit zorgt ervoor dat je wilt blijven eten, daarom dus die kleine bakvorm. 😉 

Aantal

2  taartjes 

Klaar In:

30 min + ongeveer 25 uur wachttijd.

 

Geschikt voor:

Gebak

Ingredienten

 Cake

  • 100 gr. kristalsuiker
  • 100 gr. boter
  • 100 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 2 kleine eieren
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Mespuntje zout
  • 1 theelepel szechuan peper (fijn gemalen in de vijzel)

Mango  

  • 1  grote mango
  • 2 eetlepels boter

Karamel/kokos/rum saus 

  • 125 gr. boter
  • 65 gr. donkere basterdsuiker 
  • 65 gr. rietsuiker
  • 25 ml rum 
  • 150 ml kokosmelk 

Extra

2 x  Bakvorm 12 cm

 

 

Smeer je bakvorm goed in met boter. Snij de mango in zo dun mogelijk in plakjes, hou ze zo lang mogelijk. Wist je dat er in de pit van de mango de daadwerkelijke pit zit? Deze kun je laten groeien net als een avocado pit. 

Maak nu een mooi patroon met de mango’s, leg ze dakpansgewijs om de hele bakvorm te vullen. Je zou daarnaast ook een mooie cirkel kunnen maken beginnend in het midden van de bakvorm en dan dakpansgewijs rondgaan.

Karamelsaus

Deze karamel is makkelijk en snel te maken. Doe de boter in de steelpan voeg de suiker toe en laat het geheel smelten. Als dit goed gemengd, voeg de rum en kokosroom toe, let op dit kan spetters veroorzaken! Laat het nog 5 min koken totdat het een mooie kleur heeft en eruit ziet als gesmolten velvet. Doe 2 eetlepels van de saus over de mango in de taartvormen.  

Het kan zijn dat de saus gaat schiften wanneer die afkoelt, dit kan verholpen worden door het in een bakje met heet water te zetten en even goed door te roeren. 

  Cake                                                                    Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de suiker met de boter en het snufje zout in een kom, klop het in 10 min. met een mixer tot het luchtig is. Klop nu 1 voor 1 de eieren erdoor, wacht echt pas tot het eerste ei is opgenomen, schraap tussendoor ook de zijkanten van de kom.

Doe nu het vanille-extract erdoor en zeef het bakmeel boven je beslag, het lijkt veel werk maar dit zorgt voor een extra luchtige cake. Spatel het meel door het beslag, doe het beslag nu over de mango’s. Zorg dat het gelijkmatig is verspreid, dit is het beste te doen met de achterkant van een lepel.

Bak de cake in ongeveer 25 min, controleer de cake na 20 min met een saté prikker in het midden. Komt die er droog uit dan is de cake klaar.

Stort de cake op een schaal of rooster en laat volledig afkoelen. Let op karamel is opnieuw heet! 

Szechuan peper, geeft net wat extra’s aan deze cake. Een licht pitje wat perfect combineerd met de zoete mango en de romige karamel saus. 

Stap voor Stap Instructies 

Stap 1

Smeer je bakvorm goed in met boter. Snij de mango’s zo dun mogelijk in plakjes. Maak nu een mooi patroon met, leg ze dakpansgewijs om de hele bakvorm te vullen.

Stap 2

Doe de boter in de steelpan voeg de suiker toe en laat het geheel smelten. Als dit goed gemengd, voeg de rum en kokosroom toe, let op dit kan spetters veroorzaken! Laat het nog 5 min koken totdat het een mooie kleur heeft en eruit ziet als gesmolten velvet. Doe 2 eetlepels van de saus over de mango in de taartvormen.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 4

Doe de suiker met de boter en het snufje zout in een kom, klop het in 10 min. met een mixer tot het luchtig is. Klop nu 1 voor 1 de eieren erdoor, wacht echt pas tot het eerste ei is opgenomen, schraap tussendoor ook de zijkanten van de kom.

Stap 5

Doe nu het vanille-extract erdoor en zeef het bakmeel boven je beslag. Spatel het meel door het beslag, doe het beslag nu over de mango’s. Zorg dat het gelijkmatig is verspreid.

 Stap 6

Bak de cake in ongeveer 25 min, controleer de cake na 20 min met een saté prikker in het midden. Komt die er droog uit dan is de cake klaar.

Stap 7

Stort de cake op een schaal of rooster en laat volledig afkoelen. Let op karamel is opnieuw heet!