Thaise sla bootjes
Dit recept is ontstaan doordat ik zin had in noedels, maar door mijn zwangerschapsdiabetes op mijn koolhydraten moest letten. Dit recept heeft geen koolhydraten, geen noedels, maar wel alle smaken om het goed te maken.
Aantal
1 glazen pot met pesto
Klaar In:
15 min
Geschikt voor:
Toevoeging aan gerechten, lunch en pasta
Ingredienten
- 25 gram Daslook
- 25 gram walnoten
- 25 ML olijfolie
- Peper en zout
Extra
- 1 vijzel of
- 1 mixer/hakkertje
Zorg ervoor dat eerst alles klaar staat, zet de ingrediënten neer, pak de vijzel of mixer. Bij een vijzel kan je de structuur wat grover houden, bij een keukenmachine is het al snel erg fijn.
Begin met de walnoten. Doe die in de vijzel of mixer, zorg dat die de structuur hebben die je wil. Voeg dan de daslook toe, het duurt wel een tijdje voordat die fijn is in de vijzel. Ik vind het zelf heel rustgevend, maar misschien niet zo handig als je weinig tijd hebt.
Ga net zolang door totdat het een mooi geheel is. Voeg peper en zout toe en beetje bij beetje de olijfolie Proef goed! Pesto is geen saus, de olijfolie hoeft het alleen smeuig te maken, niet vloeibaar.
Is het op smaak? Doe het dan in een glazen pot of meteen door de pasta of op een broodje mozzerela. De pesto is ook goed in te vriezen in ijsblokjes. Liever pistache noten. Klik dan hier voor mijn andere daslook pesto.
Pluk de daslook duurzaam, zodat je wat overlaat voor een ander en voor de plant. Je wil tenslotte dat je volgend jaar ook weer kan genieten van daslook. Geen idee waar je moet beginnen met plukken, download dan de wildpluk app.
