Carrot cake muffins
Deze klassieker is niet meer weg te denken, de muffin versie is heerlijk als ontbijt of tussendoortje.
Aantal
6 grote of 12 kleine
Klaar In:
30 min
Geschikt voor:
Ontbijt/ Lunch
Ingrediënten
- 120 gr. bloem
- 110 gr. Rietsuiker
- 25 gr. Gemalen kokosnoot
- 25 gr. Walnoten in stukjes
- 40 gr. krenten
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- mespunt Nootmuskaat (optioneel)
- Mespunt zout
- 2 eieren (kijk of het beslag vloeibaar genoeg is na 1, voeg anders een 2de toe)
- 1 geraspte peer of appel
- 100 gr. geraspte wortel
- 6 eetlepels raapzaadolie
- 1/2 theelepel vanille-extract
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng eerst alle droge ingrediënten. Voeg de walnoten en krenten als laatste toe.
Klop de eieren in een andere kom en voeg alle vloeibare ingrediënten toe, voeg als laatste de appel en de wortel toe. Meng vervolgens de droge met de vloeibare ingrediënten, zorg ervoor dat het beslag een geheel is.
Spray je muffinvorm in met olie of bakspray en schep voldoende beslag in de papieren vormpjes, maar niet meer dan 3/4 vol. Bak de muffins 25 min in de oven of totdat ze goudbruin zijn en er een prikker droog uitkomt.
Tip, er zijn compostbare muffinvormen te krijgen bij sommige ekologische supermarkten.

Stap voor Stap Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2
Meng alle droge ingrediënten in een bak. Voeg de walnoten en krenten als laatste toe.
Stap 3
Klop de eieren in een kom, voeg daaraan de toe de overige vloeibare ingrediënten zoals de olie, geraspte wortel, appel en vanille-extract.
Stap 4
Doe de droge bij de vloeibare ingrediënten, zorg er goed voor dat het beslag een geheel is.
Stap 5
Spray je muffinvorm in met olie of bakspray en schep voldoende beslag in de papieren vormpjes, maar niet meer dan 3/4.
Stap 6
Bak de muffins 25 min in de oven of totdat ze goudbruin zijn en er een prikker droog uitkomt.
