Broodpudding 

Dit recept heeft alles wat mij zo aanspreekt in koken met restjes, eenvoudig, snel, lekker en je kunt er meerdere restjes in kwijt, brood, zuivel, noten en fruit. 

Aantal

1 broodpudding

Klaar In:

35 min

Geschikt voor:

Nagerecht, ontbijt 

Ingrediënten

    • 6 sneetjes brood
    • 300 ml Melk 
    • 2 eieren
    • 1 theelepel kaneel 
    • Kies een van de volgende soorten fruit: 1 Appel/ 1 peer/ 2 vijgen.
    • 50 gram walnoten
    • 1 theelepel honing 

    Extra:

    • ovenschaal 
    • Kaneel, vanille-ijs of yoghurt is heerlijk bij deze broodpudding. 

    Zet de oven alvast aan op 180 graden.

    Meng alle vloeibare ingrediënten in kom en klop tot een de eieren opgelost zijn, voeg daarna de kaneel toe. 

    Kies daarna een stuk fruit uit, dit kan van alles zijn, maar voor dit recept is appel, peer of vijg het lekkerst. Snij het fruit in plakjes. 

    Nu kun je de broodpudding gaan opbouwen. Het mooiste is als je de sneetjes brood rechtop kan neerzetten, zodat ze niet omvallen. Wissel dan een snee brood af met een plakje fruit, ga zo door totdat de ovenschaal vol is. Verdeel dan de nootjes over de schaal en de vloeibare ingrediënten.

    Als het goed is blijft nu een gedeelte droog, dit worden straks krokante stukjes, extra lekker met het zachte gedeelte van de pudding. 

    Zet de ovenschaal in de oven en bak in 25 min. de broodpudding totdat hij mooi goudbruin kleurt. Mocht de bovenkant te hard gaan, dek de ovenschaal dan af met wat aluminium folie. 

    Als de broodpudding klaar is, serveer dan een paar plakjes met een bol ijs of yoghurt.  

    Je kunt een broodpudding met ieder soort brood maken, krentenbrood, volkoren, meergranen of wit. Probeer nieuwe combinaties uit met bijvoorbeeld grapefruit en tijm, chocolade en sinaasappel of blauwe bessen en honing.