Wortel soep  

Wist je dat wortels niet alleen goed zijn voor je ogen, maar ook vitamine C, Calcium en ijzer bevatten. Deze wortelsoep is naast een bron van vitamine ook lekker kruidig door de kurkuma en gember. 

Aantal

8 kommen soep

Klaar In:

30 min

Geschikt voor:

Diner/ Lunch

Ingrediënten

  • 500 gram wortels
  • 1 ui 
  • 4 tenen knoflook 
  • 2 cm  fijn gehakte gember
  • 1 liter groente bouilion/ 1 groente bouillon blok 
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 theelepels kurkuma 
  • 100 gram griekse yoghurt/ haver yoghurt
  • 1 eetlepel olie 
  • peper en zout naar  smaak
  • Optioneel geroosterde pompoenpitten of ander pitten/zaden. 

Voorbereiding

Snipper de ui en snij de knoflook tenen in grove stukken. Snij de wortel in grove stukken.

Nu dat is gesneden zet een kookpan op het vuur, olie in de pan en fruit de ui totdat die gaat kleuren. Bak dan de knoflook en de gember voor 1 min, daarna voeg je de wortel toe.

Koken

Bak dit samen voor ongeveer 5 min totdat de wortel wat kleur heeft. Doe nu de kurkuma erbij, de appelazijn en de liter bouillon.

Kook dit voor ongeveer 20 min, de wortel is gaar wanneer je er zo doorheen prikt met een vork. Zorg echt dat de wortel gaar genoeg is voordat je de soep pureert met de staafmixer, anders wordt die niet mooi glad.

Serveren

Pureer de soep glad, doe er voor het serveren een schepje yoghurt in en bestrooi met wat pompoenpitten. 

Je kunt natuurlijk een bouillon blokje gebruiken voor dit recept, maar daar zit doorgaans veel zout in. Kijk bij de basis restjes recepten hoe jezelf een groente bouillon maakt van groente restjes. 

Stap voor Stap Instructies 

Stap 1

Snipper de ui en snij de knoflook tenen in grove stukken. Snij de wortel in grove stukken.

Stap 2

Zet een kookpan op het vuur, olie in de pan en fruit de ui totdat die gaat kleuren. Bak dan de knoflook en de gember voor 1 min, daarna voeg je de wortel toe. 

Stap 3

Bak dit samen voor ongeveer 5 min totdat de wortel wat kleur heeft. Doe nu de kurkuma erbij, de appelazijn en de liter bouillon. 

Stap 4

Kook dit voor ongeveer 20 min, de wortel is gaar wanneer je er zo doorheen prikt met een vork.

Stap 5

Pureer de soep glad en doe er voor het serveren en schepje yoghurt in en bestrooi met wat pompoenpitten.