Daslook pesto met pistache
Groen, kruidig en gezond deze pesto heeft het allemaal en met maar 3 ingredienten. Daslook is een voorjaarskruid dat voornamelijk in maart en april te plukken is. Winterdipje?
Ga dan opzoek naar daslook, het zit vol vitamine C, magnesium, ijzer en mangaan. Goed voor je, maar ook vooral erg lekker!
Aantal
1 glazen pot met pesto
Klaar In:
15 min
Geschikt voor:
Toevoeging aan gerechten, lunch en pasta
Ingredienten
- 50 gram Daslook
- 50 gram pistache noten
- 50 ML olijfolie
- Peper en zout
Extra
- 1 vijzel of
- 1 mixer/hakkertje
Zorg ervoor dat eerst alles klaar staat, zet de ingrediënten neer, pak de vijzel of mixer. Bij een vijzel kan je de structuur wat grover houden, bij een keukenmachine is het al snel erg fijn.
Begin met de pistache noten, zorg dat ze allemaal uit hun jasje zijn. Ja, dit is even een werk. Doe die in de vijzel of mixer, zorg dat die de structuur hebben die je wil. Voeg dan de daslook toe, het duurt wel een tijdje voordat die fijn is in de vijzel. Ik vind het zelf heel rustgevend, maar misschien niet zo handig als je weinig tijd hebt.
Ga net zolang door totdat het een mooi geheel is. Voeg peper en zout toe en beetje bij beetje de olijfolie Proef goed! Pesto is geen saus, de olijfolie hoeft het alleen smeuig te maken, niet vloeibaar.
Is het op smaak? Doe het dan in een glazen pot of meteen door de pasta of op een broodje mozzerela. De pesto is ook goed in te vriezen in ijsblokjes. Liever walnoten dan pistache noten. Klik dan hier voor mijn andere daslook pesto.
Pluk de daslook duurzaam, zodat je wat overlaat voor een ander en voor de plant. Je wil tenslotte dat je volgend jaar ook weer kan genieten van daslook. Geen idee waar je moet beginnen met plukken, download dan de wildpluk app.
