Rabarber jam  

Jam, zo eenvoudig en snel gemaakt. Vooral deze, geen suiker nodig om hem de juiste structuur te geven. Zodra het fruit  goed is ingekookt, haal je het van het vuur en voeg je chia zaadjes toe. Hierdoor krijg je de structuur van jam, maar niet onnodig veel suiker binnen.  

Aantal

1 pot jam 

Klaar In:

30 min

Geschikt voor:

Ontbijt,gebak, etc. 

Ingrediënten

  • 100 gram rabarber (rabarber niet in het seizoen gebruik dan frambozen of aardbeien) 
  • 2 appels  
  • 50 gram rood fruit
  • 1 eetlepel honing  
  • 2 eetlepel chia zaadjes
  • 250 ml water
  • snuf zout 
  • Optioneel: Tijm of anijs toevoegen voor een kruidige jam. 

Extra:

  • Steelpan

Snij het fruit in gelijke stukjes, hierdoor is er straks een mooie balans tussen de appel en de rabarber in de jam.

Doe alle ingrediënten behalve de chia zaadjes in een steelpan. Laat het fruit op een laag pitje gaan, voor ongeveer 20-30 min. De jam is klaar wanneer je al een mooie jam structuur ziet.

Laat het heel even in de pan afkoelen voordat je de chia zaadjes erbij doet +/- 5 min

Gebruik deze jam voor in een chia pudding als ontbijt, bij havermout of in de yoghurt. Let wel op, deze jam blijft minder lang goed dan jam met suiker ongeveer een week.