‘Zure’ melk pannen-koeken
Dit is het ultieme opmaak recept! Waarbij je normaal als een pak melk lichtelijk zuur ruikt het hele pak door de gootsteen spoelt. Maak je er nu heerlijke pannenkoeken van.
Aantal
ongeveer 10 kleine pannenkoeken
Klaar In:
20 min
Geschikt voor:
Ontbijt,lunch, snack
Ingrediënten
- 60 gram Volkoren meel
- 60 gram tarwebloem
- 1 eetlepel agavesiroop of (2 eetlepels suiker)
- 2 eieren
- 240 ml ‘zure’ melk
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- mespuntje zout
- Olie/boter om in te bakken
Extra:
- koekenpan
In een grote kom, meng de droge ingrediënten. Doe-het-zelfde in een iets kleinere kom met de eieren, melk en agavesiroop.
Doe nu de eieren, melk en agavesiroop bij de droge ingrediënten. Klop goed met een garde totdat het mooi glad is.
Zet de pan op het fornuis, doe boter/olie in de pan en begin aan je eerste pannenkoek. Ze zeggen altijd dat de eerst mislukt, maar dat is alleen maar zodat die voor de kok is ;).
Gebruik iedere keer hetzelfde formaat lepel zodat je ongeveer even grote pannenkoeken krijgt. Ga door totdat het beslag op is.
Doe je favoriete topping op de pannenkoeken. Die van mij is Maple siroop, appel en kaneel. Een gezondere optie is magere yoghurt en blauwe bessen.
Pannenkoeken zijn goed te bewaren in de vriezer. Dus maak extra veel om je ‘zure’ melk op te maken. Als je kleine pannenkoeken maakt, dan kunnen ze s’ochtends zo uit de vriezer in de broodtooster. Zo heb je zelfs doordeweeks tijd voor pannenkoeken.




