Paneer-meel

Na dit recept, hoef je nooit meer paneermeel te kopen. Voeg je lievelingskruiden toe en maak je eigen paneermeel, van panko tot en met fijne paneermeel.  

Aantal

1 potje vol met paneermeel

Klaar In:

20 min

Geschikt voor:

Basis ingrediënt 

Ingrediënten

  • 4 a 5 sneetjes brood
  • Kruiden  naar smaak  bv: knolflook, rozemarijn, citroenrasp etc
  • Peper en zout 

Extra:

  • Keukenmachine of een theedoek en deegroller om het fijn te slaan. 

Zet de oven alvast aan op 175 graden.

Snij de sneetjes brood alvast in stukjes, zo is het straks makkelijker om ze fijn te malen. 

Bedenk ondertussen of je gewone paneermeel wil of met kruiden, ik raad aan om een gewone en een kruidige te maken.

Voor de kruidige zijn er verschillende opties,  knoflook mee poffen in de oven, beetje peper een zout of rozemarijn voordat je ze maalt in de keukenmachine.  

Zodra de oven op temperatuur is, doe het brood op een bakplaat met eventuele kruiden. Olie toevoegen is niet nodig, je wil ze droog roosteren.  Dip de kruiden wel even in de olijfolie zodat ze niet verbranden. 

Rooster het brood totdat het droog en krokant is ongeveer 15 min. 

Laat het brood afkoelen, wanneer het afgekoeld is, doe je het in een keukenmachine. Puls het brood voorzichtig totdat het de juiste fijnheid heeft. 

Je kunt gaan voor panko kruim of voor een hele fijne meer Hollandse paneermeel.  

Kruidige opties genoeg, maar mijn persoonijke favoriet is toch echt om wat rozemarijn en knoflook mee roosteren in de oven. Laat de knoflook dan wel in zijn vel zitten, anders gaat het te snel.