Croutons
Simpel en snel, wanneer je dit een keer hebt gemaakt wil je geen croutons meer uit de supermarkt.
Aantal
Bakje vol
Klaar In:
30 min
Geschikt voor:
Restjes recept, maaltijdverrijker
Ingredienten
- 4 a 5 sneetjes oud brood
- 2 theelepels rozemarijn/salie/thijm
- 1 eetlepel olijfolie/boter/ kokosolie
- 2 tenen knoflook geperst
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snij de sneetjes brood in blokjes op repen, blokjes zijn lekker voor in de soep of salade. Repen zijn lekker om in een zacht gekookt eitje te dippen.
Doe het brood in een bak met de olie, kruiden naar keuze en de geperste teentjes knoflook. Hussel dit goed door elkaar!
Leg de stukjes brood op een bakplaat in een laag, bak af in 15-20 min. De croutons zijn klaar wanneer ze niet alleen krokant zijn, maar ook een kleur hebben gekregen.
Croutons kun je natuurlijk ook in een pan bakken met gezoute roomboter. Extra veel smaak, maar uit de oven is net iets gezonder 😉



