Aardappel schillen chips
Chips van je schillen. Deze huisgemaakte snack is heerlijk en eenvoudig te maken.
Aantal
Bakje vol chips
Klaar In:
30 min
Geschikt voor:
Snack
Ingredienten
- Schillen van 8 a 9 aardappels
- 2 theelepels paprika kruiden/ piri piri kruiden/ zout
- 1 eetlepel zonnebloem olie
Verwarm de over voor op 200 graden.
Doe de schillen in een kom, voeg de kruiden toe, hussel dit eerst goed door elkaar. Voeg daarna pas de olie toe, meng het nogmaals goed door elkaar.
leg de schillen in een laag op de bakplaat met bakpapier. Bak ze nu in 15 tot 20 min af, Kijk naar 15 min of ze al krokant genoeg zijn, is dat niet het geval geef ze nog even.
Even af laten koelen, de zout liefhebbers kunnen er nog een beetje fleur de sel over strooien voor extra smaak en crunch.
Voor dit recept heb ik piri piri kruiden gebruikt, ik hou van chips met een beetje pit. Als je zoute chips wil of paprika chips, voeg dan een van de andere kruiden toe.
Dit recept werkt ook prima met andere schillen, zoete aardappel, wortels, pastinaak etc. Probeer maar!



