Over Saved Flavours
Ruim 34 kilo eten wordt er per persoon per jaar ongebruikt weggegooid dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook zonde. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant waar daar een gezegd voor is:
‘Dik van ’t suund’
In het ABN, dik van de zonde. Dit gezegde gaat over vroeger toen alle restjes meteen werden opgegeten en dat je daar dik van werd. Dit was in een tijd toen er nog geen vriezer was en geen plek voor restjes in de koelkast. Ik wil je inspireren dat er meerdere manieren zijn dat het ook nuttig, leuk, gezond en lekker is om eten en daarmee smaken te redden.
Wat levert het voor jezelf op? Door smaken te redden, redt je jezelf van een bezoekje aan de snackbar en een overvolle prullenbak. Je wint er zoveel mee, nieuwe recepten en een koelkast vol met mogelijkheden.
Smaak
Smaak is een deel van Saved Flavours, eten redden is allemaal leuk en aardig, maar smaak maakt het lekker en de moeite waard.
Besparend
Terugkomend op die 34 kilo die wordt weggegooid, als die niet wordt weggegooid scheelt dat weer een paar keer naar de supermarkt. Dan bespaar je niet alleen geld mee, maar ook extra slepen met de vuilnisbak.
Duurzaamheid
Eten dat met liefde wordt geproduceerd om vervolgens weggegooid te worden is niet alleen zonde, maar ook slecht voor de natuur. Door beter met eten en de restjes daarvan om te gaan, verdwijnt er minder op de afvalstapel en hoeft er minder geproduceerd en vervoert te worden.
Waarom Saved Flavours?
Tips
Tips om met restjes om te gaan waardoor je iedere keer iets nieuws leert of inspiratie krijgt.
Heerlijk eten
Smaken verschillen natuurlijk, maar er komt alleen maar eten op de site dat voldoet aan het smaak gedeelte van saved flavours. Eten redden is nummer een, maar smaak is zeker nummer 2.
Duidelijke recepten
Alle recepten worden getest en met duidelijke instructies geplaatst, mocht er iets niet duidelijk zijn. Laat het weten, dan wordt dat aangepast.
Inspiratie
Alle foto’s bij de recepten zijn zelf gemaakt. Geïnspireerd? Ik ben ook in te huren als food fotografe, kijk voor meer informatie onder fotografie
Bereikbaarheid
Vragen, opmerkingen of interesse in een samenwerking. Reageer op de nieuwsbrief, laat een berichtje achter onder contact of stuur een DM naar @Saved.flavours op instagram.
Toegankelijke ingrediënten
Doordat de recepten vaak geïnspireerd zijn door restjes, zijn ze heel toegankelijk en in iedere supermarkt of kastje te vinden. Denk aan producten die ook vaak verspild worden zoals brood en zuivel.
Iets over mijzelf

Teuntje
Ik ben Teuntje v. D Brekel, 34 jaar en woon in Den Haag. Koken en lekker eten heeft er eigenlijk altijd in gezeten, hoe kan het ook anders met een vader die kok is. Het is nog steeds te horen dat ik uit Brabant kom en ook in mijn koken is dat te merken. Ik hou van bourgondische gerechten die vooral een sfeer van warmte en gezelligheid met zich meebrengen. Eten verbind en wat is nu mooier dan mensen bij elkaar brengen met lekker eten.
Duurzaamheid
Het duurzaam om gaan met eten heb ik van huis uit meegekregen, er werd niets weggegooid botjes werden gebruiken voor de bouillon, net als restjes overgebleven groente. Nu zie ik het als een uitdaging, maar ook als een bron van inspiratie wat ik bv. met de wortels en het loof kan maken.
Fotografie
Ik maakte al langere tijd foto’s van mijn eten, maar het begon pas echt in feb. 2020, toen ik een systeemcamera kocht en daarmee aan de slag ging. Nu kan ik naast koken, ook mijn creativiteit kwijt in het creëren van een sfeer die bij mijn eten past. Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken door mijn foto’s, mijn recepten te koken en van het eten te genieten.
Saved Flavours
Mijn passie voor koken, fotografie en duurzaamheid komt samen op Saved Flavours. Hier publiceer ik recepten, uitdagingen en tips om te laten zien dat lekker eten ook duurzaam kan zijn. Ben je een beginnende kok of al wat ervaren, iedereen kan terecht op Saved Flavours voor verspillingsvrije recepten en tips.